Usluge kupovine

OPŠTI USLOVI ZA KORIŠĆENJE INTERNET PRODAVNICE

 

Član 1.

Ovim Pravilnikom o opštim uslovima korišćenja usluga Internet prodavnice UNO On-line Shop definisana su osnovna pravila čijim će poštovanjem od strane UNO-NK D.O.O. (u daljem tekstu: Prodavac) i krajnjeg korisnika (u daljem tekstu: Kupac) biti obezbijeđeno uspješno okončanje prodajnih transakcija putem On-line prodaja Internet prodavnice.

 

Član 2.

Nepoštovanje ovdje definisanih pravila može prouzrokovati neuspjelu narudžbinu.
Pravilnikom su precizirane i posljedice koje u slučaju neuspjele narudžbine snose Prodavac i Kupac.

 

Član 3.

Prodavac zadržava pravo promjene uslova korišćenja zavisno od promjene u ponudi svojih usluga i/ili važeće zakonske regulative.

Kupac je u obavezi da prije svake kupovine provjeri informacije vezane za uslove poslovanja.


Član 4.

Sve porudžbine putem UNO On-line Shopa obavezujuće su i za Kupca i Prodavca istovremeno  i ne mogu biti otkazane ili izmijenjene bez prethodnog dogovora obje strane.
Sve cijene navedene na sajtu su važeće na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cijene su date u eurima.

 

Član 5.


Kupac se obavezuje da će tokom naručivanja preko UNO On-line Shopa  pratiti sljedeće korake: 

• korak 1 – registracija korisnika na login strani

• korak 2 – izbor modela i količine

• korak 3 – provjera sadržaja korisničke korpe i upisanih ličnih podataka

• korak 4 – provjera povratne poruke od Prodavca i postupanje u skladu sa sadržajem     poruke

 

Član 6.

Jedna osoba može da naruči više artikala u jednoj narudžbini.

Narudžbina postaje važeća i izvršna tek nakon prihvatanja narudžbine od strane Prodavca i upućivanja odgovarajuće poruke Kupcu.

 

Član 7.

Prodavac se obavezuje da će robu nakon prihvatanja porudžbine u slučaju plaćanja pouzećem,  dostaviti  putem sistema ekspresne dostave pošljki u roku od najviše 48 časova od prihvatanja porudžbine.

Prodavac se obavezuje da će u slučaju teškoća u isporuci robe na sve raspoložive načine pokušati da kontaktira Kupca i isporuči kupljenu robu.

 

Član 8.

Prodavac ne može preuzeti odgovornost za bilo kakve nepredviđene troškove nastale zbog kašnjenja u dostavi zbog nedostupnosti Kupca.

Ukoliko Kupac navede pogrešne lične podatke ili e-mail adresu u procesu kupovine, Prodavac ne može snositi odgovornost za probleme u dostavljanju ili preuzimanju robe. U slučaju otkazivanja porudžbine u momentu isporuke, Kupac je dužan nadoknaditi Prodavcu troškove isporuke, prema cjenovniku dostavljača.

U slučaju da i pored dva pokušaja dostavljanja robe na datu adresu, roba ne bude isporučena Kupcu, Kupac će robu moći da lično preuzme u maloprodajnom objektu koji odredi Prodavac.

 

Član 9.

On-line Shop Obuće UNO radi od 00-24h, 7 dana u nedjelji. U slučaju tehničkih problema ili zahvata redovnog održavanja stranice, sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obaviješteni.

 

Član 10.

Sve eventualne reklamacije biće rješavane u skladu sa Pravilnikom o rješavanju reklamacionih zahtjeva.

Svi eventualni sporovi između Prodavca i Kupca biće riješeni sporazumno i u duhu dobre poslovne saradnje.

Sva dodatna pitanja u vezi proizvoda, cijena ili isporuke možete nam postaviti i putem telefona na broj +382 40 251 277 ili putem kontakt forme na web sajtu, odnosno Facebook stranice Obuća UNO.

Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.